понеділок, 9 січня 2017 р.

конспект уроку з правознавства тема: Які договори є цивільно-правовими

Тема:Які договори є цивільно-правовими
Мета: Сформувати уявлення учнів, що таке договір, види договорів та його умови. Розвивати вміння правильно застосовувати поняття договору, аналізувати зразок типового договору та розв’язувати правові ситуації щодо договорів неповнолітніх, навички роботи в парах та малих групах, вміння висловлювати свою думку. Виховувати повагу до права.
Тип уроку: комбінований
Обладнання: Підручники "Правознавство. Практичний курс. 9 клас.". О.І. Пометун, Т.О.Ремех, Цивільний кодекс України, ПК-презентація
Хід уроку

Оргмомент.
Оголошення очікуваних результатів від уроку.
І.Актуалізація опорних знань учнів. Перевірка д/З.1.Що таке право власності? Що таке спадкування. Що таке приватна власність? Як можуть реалізувати право власності малолітні?:
2.Кому належали речі, якими користувався Робінзон на острові? Чи вважав їх своїми речами? Що змінилося з появою П’ятниці?
3.Пригадайте історичні події, в центрі яких лежало право власності. Чому деякі з ідеологів Французької революції 1789 р. вважали що власність - це крадіжка?

ІІ. Новий матеріал.
1. Цивільно-правові договори.
2. Види договорів
3.Форма і зміст цивільного договору
4.Які договори можуть укладати діти.

1. Робота в парах. Учні дивляться відеофрагмент мультфільму "Троє з Простоквашино",обговорюють та відповідають на запитання: Навіщо друзям гроші?Які варіанти вирішення проблеми пропонувалися? А ви зазвичай де берете гроші?
Обговорення в загальному колі.
2.Робота в малих групах. Метод "Ажурна пилка" Вчитель створює Чотири "домашні групи". Групи працюють над відповідними уривками тексту: 1-ша - текст.1.стр79-80., друга пункт 2 стр.80, 3-тя - пункт 3 стр.80-81, 4-та пункт.4.стр.81. Після опрацювання текстів вони об’єднуються у нові групи, де є представник кожної домашньої групи. Він пояснює власну частину тексту.Група повинна знайти відповіді на запитання:
Що називається договором?
Що є предметом договору?
Які умови є істотними? Як укладаються договори?
Які види договорів ви знаєте?
Які договори можуть укладати діти?

Обговорення.
Завдання на закріплення:1)Повернемось до героїв Простоквашино. Які види договорів пропонувалися? 2)Сформулюйте і запищіть власний висновок щодо важливості дотримання сторонами умов договору.

Підсумки уроку. Вчитель підводить підсумки, робить аналіз роботи груп. Звертає увагу учнів на очікувані результати та їх досягнення.
Рефлексія. Закінчить речення:
Правочин – це…
Двохсторонній правочин – це…
Прикладами цивільно-правових договорів є…
Д\З: На 1-3 б. Прочитати ще раз тему 13 , опрацювати поняття.
На 5-6 б. - завдання 1-2 стор.82
На 7-9 б. - завдання 1-3 стор.82
На 10-12 Проаналізуйте, в результаті яких цивільних договорів ви користуєтесь комунальними послугами, добираєтесь до школи, купуєте продукти, ходити в кіно. Хто є сторонами цих договорів? Які їх істотні умови?


Немає коментарів: